Lista de linguas

De Vicipedia
Jump to navigation Jump to search

Esta es un lista partal de la linguas de la mundo. Ma plu ca 7000 linguas esiste, seguente la Ethnologue, un catalogo de linguas. 389 linguas (cuasi 6%) ave plu ca un milion parlores. Esta linguas es usada per sirca 94% de la popla de la mundo, an si 94% de la linguas de la mundo es usada par resta 6% de popla!

Elefen Lingua orijinal Rejion
abcaz abkhaz Sacartvelo
africans afrikaans Sudafrica
amarenia amareegna Itiopia
apatxe apache SUA
arabi alarabia Africa norde e Asia sude-ueste
aragones aragonés Espania
asturian asturianu Espania
auadi awadhi India
azerbaijani azærbaycan Azerbaijan
balgarsce balgarski Balgaria
bangla bangla Bangladex
banlam min nan, banlam Xina
bodjpuri bhojpuri India
bosnian bosanski Bosnia
bresonica brezhoneg Frans
canada kannada India
caren karen Asia sude-este
caribe carib Venezuela
cartuli kartuli Sacartvelo
catalan catalá Espania
cernoica kernewek England
cetxua quechua America Sude
cimrica cymraeg Cimri
cmer khmer Asia sude-este
coisa khoisa Africa sude
corvatsce hrvatski Corvatsca
corsu corsu Frans
cosa xhosa Africa sude
creol aitian kreyòl Aiti
cri cree America Norde
curdi kurdish Asia sude-ueste
dagare dagaare Gana
dacota dakota America Norde
dansce dansk Danmarc
deutx deutsch Europa sentral
dine o navaho dine, navaho America Norde
djava jawa Indonesia
djiniu jinyu Xina
elinica ellinika Elas
enetes enets, samoyed Rusia
engles english England e multe otra paises
eres gaeilge Er
espaniol español Espania e America Sude
Esperanto esperanto un lingua creada
esti eesti Esti
estremaduran estremeñu Espania
euscara euskara Espania e Frans
farsi farsi Iran
franses français Frans e multe otra paises
frisce frysk Nederland
furlan furlan Italia
galego galego Espania
gan gan Xina
gelica gaidhlig Scotland
glosa glosa un lingua creada
guangdong guang dong wa Xina
guarani guarani America Sude
gujarati gujarati India
haca hakka(-fa) Xina
haiaren hayeren Armenia
haida haida America Norde
hangugo (corean) hankuko Corea
hawaii hawai'i ólelo Hawaii
hausa hausa Africa ueste
hindi hindi India
holoe hö-ló-oë Taiuan
hopi hopi SUA
ides yidish Israel e la diaspora iudi
indonesian bahasa indonesia Indonesia
interlingua interlingua un lingua creada
inuit inuit America Norde
ioruba yoruba Africa ueste
irocuoi iroquois America Norde
islansce islensku Island
italian italiano Italia
ivri ivrit Israel
ladin ladin Italia
latina latina Europa antica
latvisce latviski Latvia
lau lao Lau
letseburges lëtzebuergesch Luxemburg
lietuvisce lietuviskai Lietuva
luganda luganda Uganda
macedonsce makedonski Macedonia
magiar magyar Magiar
maia maya Mexico
maitili maithili India
majel majel Isolas Majel
malagasi malagasy Madagasicara
malaialam malayalam India
malti malti Malta
mandinca mandinka Africa ueste
maori maori Zeland Nova
marati marathi India
masai maasai Africa este
mazaua mazahua Mexico
melaian bahasa melayu Malaisia
mianmar myanmar Mianmar
miao-iao miao-yao Xina
mirandes mirandes Portugal
nauatl nahuatl Mexico
nederlandes nederlands Nederland
nion (japanes) nihongo Nion (Japan)
norsce norsk Noria
odjibua ojibwa America Norde
oria oriya India
oseta iron Sacartvelo
ositan occitan Frans
pali pali India antica
pandjabi panjabi India
paxtu pashtu Asia sude
pisin tok pisin Papua e Gine Nova
platdeutx plattdeutsch Deutxland
polsce polski Polsca
portuges português Portugal e Brasil
putong (xines) putonghua Xina
rumans romansch Suiz
romani romany la diaspora romani
romanian româna Romania
rusce russky Rusia
sami sami Scandinavia norde
sanscrito sanskrit India antica
sarda sard Italia
scotes scots Scotland
serbsce srpski Serbia
sesoto sesotho Sudafrica
sinala sinhala Srilanca
sindi sindhi India
sisilian siciliani Italia
slovensce slovenčina Slovensco
slovenian slovenščina Slovenia
suahili kiswahili Africa este
sunda sunda India
suomi suomea Scandinavia
svensce svenska Sveria
tagalog tagalog Pilipinas
tai thai Tai
tamil tamil India
tatar tatar Rusia
telugu telugu India
tlingit tlingit America Norde
tsuana tswana Botsuana
tungus tungus Rusia
tupi tupy Brasil
turces türkçe Turcia
txesce cesky Txesco
txetxen chechen Rusia
txucot chukot Rusia
u wu Xina
ualon walloon Beljia
ucrainsce ukrayinska Ucraina
uolof wolof Gambia
urdu urdu Pacistan
uropi Uropi un lingua creada
veneto veneto Italia
viet tiê'ng viê,t Vietnam
xcip shqip Albania
xiang xiang, hunan Xina
zulu zulu Sudafrica


La Tera model
Continentes: Africa | America Norde | America Sude | Antartica | Asia | Australia | Europa
The Blue Marble.jpg
Otra areas de tera: Desertos | Isolas | Montes
Mares: Mar Artica | Mar Atlantica | Mar Pasifica | Mar Indian | Mar Antartica
Otra areas de acua: Lagos | Rios
Popla: Nasiones | Sites | Linguas