Cultur Sredny Stog

De Vicipedia
Seredny Stih es prosima a Zaporizhia, a la Rio Dnepr, a norde de la Mar de Azov


La cultur de Sredny Stog (rusce: Среднестоговская культура) es un cultur arceolojial ante la veni de la cultures de curgans de sirca la milenia 5 aec. Lo es nomida per la isoleta en la Rio Dnepr de Seredny Stih, Ucraina, do lo ia es prima locada. La viletas de la cultur ia es locada a ambos lados de la Dnepr, en un area de stepe e foresta. La loca la plu sinifiante es Dereivka, cual es sirca 2000 m2 en area. Lo pare ce la cultur ia ave contata con la cultur Cucuteni-Trypillia, un cultur de cultivores a la ueste, e ia es contempora con la cultur Hvalinsc.

En sua tre semeteros la plu grande, Alexandria (39 persones), Igren (17), e Dereivca (14), on ave evidentes de entera en enteras plata (pd cavetas a la nivel de la tera). Esta es paralel a la tradision de la cultur Cucuteni-Trypillia, e contrasta con la cultur Iamna, plu tarde, cual ia entera en tumulas, seguente la ipotesa de la curganes. En la cultur de Sredny Stog, la mor ia reposa a sua dorso con la gamas flexeda. La usa de ocer en entera ia es comun, como un la cultures de la curganes.

La dui tarde de la cultur ia usa vasos cordida, cual ia orijina, posible, asi, e axas de gera de la tipo asosiada con la cultures indoeuropean a la ueste. Lo ave notable la evidentes la plu temprana de doma de cavalos, suportada par trovas de partes ladal de morsos.

La teoria de curganes vide esta cultur como la antesedente e urheimat (pais orijinal) de la cultures de la indoeuropeanes. La cultur ia fini sirca 3500 aec, cuando la cultur Iamna ia estende a ueste e ia recambia la cultur de Sredny Stog e ia veni en contata direta con la cultur cucuteni-trypillian en Ucraina ueste.