Lista de statos de la Statos Unida de America

De Vicipedia
Jump to navigation Jump to search

Lista de Statos[edita | edita la fonte]

La informa en esta list en ordina:

  • La nom comun usada (en engles);
  • Pronunsia prosima en elefen;
  • Data de entre en la uni;
  • Area en km2;
  • Cuantia de popla en 2010, seguente la conta ofisial de la United States Census Bureau;
  • Site capital de la stato;
  • La site con la plu abitores;
  • Bandera;
  • Codigo de la servi postal;
Stato Pronunsia Data de entra Area Abitores Capital Site la plu poplida Bandera Posta
Alabama alabama 14 desembre 1819 135,765 4,779,736 Montgomery Birmingham Flag of Alabama.svg AL
Alaska alasca 3 janero 1959 1,717,854 710,231 Juneau (juno) Anchorage (ancoradj) Flag of Alaska.svg AK
Arizona arizona 14 febrero 1912 295,254 6,392,017 Phoenix (finics) Phoenix Flag of Arizona.svg AZ
Arkansas arcansa 15 junio 1836 137,733 2,915,918 Little Rock (litel roc) Little Rock Flag of Arkansas.svg AR
California california 8 setembre 1850 423,970 37,253,956 Sacramento Los Angeles (los anjeles) Flag of California.svg CA
North Carolina (Carolina Norde) carolina norde 21 novembre 1789 139,390 9,535,483 Raleigh (roli) Charlotte (xarlot) Flag of North Carolina.svg NC
South Carolina (Carolina Sude) carolina sude 23 maio 1788 82,931 4,625,364 Columbia Columbia Flag of South Carolina.svg SC
Colorado colorado 1 agosto 1876 269,837 5,029,196 Denver Denver Flag of Colorado.svg CO
Connecticut coneticot 9 janero 1788 14,371 3,574,097 Hartford Bridgeport (bridjport) Flag of Connecticut.svg CT
North Dakota (Dakota Norde) dacota norde 2 novembre 1889 183,272 672,591 Bismarck (bizmarc) Fargo Flag of North Dakota.svg ND
South Dakota (Dakota Sude) dacota sude 2 novembre 1889 199,905 814,180 Pierre (pir) Sioux Falls (su falz) Flag of South Dakota.svg SD
Delaware delawer 7 desembre 1787 6,452 897,934 Dover Wilmington Flag of Delaware.svg DE
Florida florida 3 marto 1845 170,304 18,801,310 Tallahassee (talahasi) Jacksonville (djacsonvil) Flag of Florida.svg FL
Georgia djordjia 2 janero 1788 153,909 9,687,653 Atlanta Atlanta Flag of Georgia (U.S. state).svg GA
Hawaii (o Moku`a-ina) hauai 21 agosto 1959 28,311 1,360,301 Honolulu Honolulu Flag of Hawaii.svg HI
Idaho aidaho 3 julio 1890 216,632 1,567,582 Boise (boizi) Boise Flag of Idaho.svg ID
Illinois ilinoi 3 desembre 1818 149,998 12,830,632 Springfield (springfild) Chicago (xicago) Flag of Illinois.svg IL
Indiana indiana 11 desembre 1816 94,321 6,483,802 Indianapolis Indianapolis Flag of Indiana.svg IN
Iowa aioua 28 desembre 1846 145,743 3,046,355 Des Moines (da moin) Des Moines Flag of Iowa.svg IA
Kansas cansas 29 janero 1861 213,096 2,853,118 Topeka (topica) Wichita (uitxita) Flag of Kansas.svg KS
Kentucky centaci 1 junio 1792 104,659 4,339,367 Frankfort Louisville (luivil) Flag of Kentucky.svg KY
Louisiana (o Louisiane) luisiana 30 april 1812 135,382 4,533,372 Baton Rouge (baton ruj) New Orleans (nu orlinz) Flag of Louisiana.svg LA
Maine mein 15 marto 1820 91,646 1,328,361 Augusta (agosta) Portland Flag of Maine.svg ME
Maryland mariland 28 april 1788 32,133 5,773,552 Annapolis Baltimore baltimor Flag of Maryland.svg MD
Massachusetts masatxusets 6 febrero 1788 27,336 6,547,629 Boston Boston Flag of Massachusetts.svg MA
Michigan mixigan 26 janero 1837 250,493 9,883,640 Lansing Detroit Flag of Michigan.svg MI
Minnesota minesota 11 maio 1858 225,181 5,303,925 Saint Paul Minneapolis (miniapolis) Flag of Minnesota.svg MN
Mississippi misisipi 10 desembre 1817 125,443 2,967,297 Jackson (djacson) Jackson Flag of Mississippi.svg MS
Missouri mizuri 10 agosto 1821 180,533 5,988,927 Jefferson City Kansas City (cansas site) Flag of Missouri.svg MO
Montana montana 8 novembre 1889 381,154 989,415 Helena Billings Flag of Montana.svg MT
Nebraska nubrasca 1 marto 1867 200,520 1,826,341 Lincoln (lincon) Omaha Flag of Nebraska.svg NE
Nevada nevada 31 otobre 1864 286,367 2,700,551 Carson City (carson site) Las Vegas Flag of Nevada.svg NV
New Hampshire (Hampshire Nova) nu hamxir 21 junio 1788 24,217 1,316,470 Concord Manchester (mantxester) Flag of New Hampshire.svg NH
New Jersey (Jersey Nova) nu djersi 18 desembre 1787 22,608 8,791,864 Trenton Newark (nuarc) Flag of New Jersey.svg NJ
New York (York Nova) nu iorc 26 julio 1788 141,205 19,378,102 Albany (albani) New York City (nu iork site) Flag of New York.svg NY
New Mexico (o Nuevo México, Mexico Nova) nu mecsico 6 janero 1912 315,194 2,059,179 Santa Fe Albuquerque (albacerci) Flag of New Mexico.svg NM
Ohio ohaio 1 marto 1803 116,096 11,536,504 Columbus (colombos) Columbus Flag of Ohio.svg OH
Oklahoma oclahoma 16 novembre 1907 181,195 3,751,351 Oklahoma City (oclahoma site) Oklahoma City Flag of Oklahoma.svg OK
Oregon oregon 14 febrero 1859 255,026 3,831,074 Salem Portland Flag of Oregon.svg OR
Pennsylvania pensilvenia 12 desembre 1787 119,283 12,702,379 Harrisburg Philadelphia (filadelfia) Flag of Pennsylvania.svg PA
Rhode Island roud ailand 29 maio 1790 3,140 1,052,567 Providence (providens) Providence Flag of Rhode Island.svg RI
Tennessee tenesi 1 junio 1796 109,247 6,346,105 Nashville (naxvil) Memphis (memfis) Flag of Tennessee.svg TN
Texas tecsas 29 desembre 1845 696,241 25,145,561 Austin (ostin) Houston (hiuston) Flag of Texas.svg TX
Utah iuta 4 janero 1896 219,887 2,763,885 Salt Lake City solt leic site Salt Lake City Flag of Utah.svg UT
Vermont vermont 4 marto 1791 24,923 625,741 Montpelier (montpilier) Burlington Flag of Vermont.svg VT
Virginia verdjinia 25 junio 1788 110,862 8,001,024 Richmond (ritxmond) Virginia Beach (verdjinia bitx) Flag of Virginia.svg VA
West Virginia (Virjinia Ueste) uest verdjinia 20 junio 1863 62,755 1,852,994 Charleston Charleston Flag of West Virginia.svg WV
Washington woxington 11 novembre 1889 184,827 6,724,540 Olympia (olimpia) Seattle (siatel) Flag of Washington.svg WA
Wisconsin uisconsin 29 maio 1848 169,639 5,689,986 Madison Milwaukee (miluoci) Flag of Wisconsin.svg WI
Wyoming uaioming 10 julio 1890 253,348 569,626 Cheyenne (xaian) Cheyenne Flag of Wyoming.svg WY