Jibraltar

De Vicipedia
Jibraltar
Gibraltar
Informa jeneral
Capital: Jibraltar
Lingua ofisial: Engles
Dirije
Governa:
- Xef de stato: Governor Ed Davis
- Xef de governa: Ministro xef Fabian Picardo
Otras
Area: 6,8 km²
Popla: 32 194
Densia: 4 328
PIB:
Mone:
Zona de ora:
Numero de telefon: +350
Interede: .gi

Jibraltar (engles Gibraltar, espaniol Gibraltar) es un teritorio ultramar brites, locada en la sude de la penisola iberian. Lo ave un area de 6,7km² e comparti sua frontera norde con Espania. La Roca de Jibraltar es la cualia jeografial major de la rejion. A sua pede on ave un area urban densa poplada, do plu ca 30 000 jibraltarianes e otra persones abita.

Un forte engles-nederlandes ia catura Jibraltar de Espania en 1704 en la Gera de la Pasa de Rena Espaniol, suportante la reclama de la trona espaniol par Habsburg. A pos, la teritorio ia es sededa a Britan "per eternia" su la Trata de Utrecht en 1713. En la Gera Mundal 2, lo ia es un base importante per la marina brites (la Marina Real), car lo ia controla ia entra e sorti de la Mar Mediteraneo, cual ave un largia de sola 13 km a esta "colo de botela" e resta stratejial importante an oji, car plu ca un dui de la comersia maral de la mundo pasa tra la streta. La economia presente de Jibraltar es xef fundida sur turisme, aposta enlinia, servis finansial e servis de renuri barcones de carga.

La governa de Jibraltar es un punto major de desacorda en relatas engles-espaniol, car Espania reclama la teritorio. Jibraltarianes ia rejeta forte proposas per rena espaniol en un referendo en 1967 e denova en 2002. Su la constitui jibraltarian de 2006, Jibraltar governa se, an si alga potias, como defende e relatas esterna, resta encargas de la governa brites.