Jump to content

Lista de Presidentes de la Statos Unida de America

De Vicipedia

Su la Constitui de la Statos Unida, la Presidente de la Statos Unida es la xef de la stato e de la governa de la Statos Unida de America. Como xef de la potia de esecuta e xef de la governa federal, la presidente es la ofisia plu importante en la Statos Unida par influe e reconose. La presidente es ance la Comandor Xef de la Forsas Armida de la Statos Unida.

Lista de presidentes[edita | edita la fonte]

Imaje Presidente Prende la ofisia Lasa la ofisia Partito
1
George Washington 30 april 1789 4 marto 1797 No partito
2
John Adams 4 marto 1797 4 marto 1801 Federaliste
3
Thomas Jefferson 4 marto 1801 4 marto 1809 Democratial-Republiciste
4
James Madison 4 marto 1809 4 marto 1817 Democrata-Republiciste
5
James Monroe 4 marto 1817 4 marto 1825 Democrata-Republiciste
6
John Quincy Adams 4 marto 1825 4 marto 1829 Democrata-Republiciste
7
Andrew Jackson 4 marto 1829 4 marto 1837 Democrata
8
Martin Van Buren 4 marto 1837 4 marto 1841 Democrata
9
William Henry Harrison 4 marto 1841 4 april 1841 Whig
10
John Tyler 4 april 1841 4 marto 1845 Whig
11
James Knox Polk 4 marto 1845 4 marto 1849 Democrata
12
Zachary Taylor 4 marto 1849 4 julio 1850 Whig
13
Millard Fillmore 4 julio 1850 4 marto 1853 Whig
14
Franklin Pierce 4 marto 1853 4 marto 1857 Democrata
15
James Buchanan 4 marto 1857 4 marto 1861 Democrata
16
Abraham Lincoln 4 marto 1861 15 april 1865 Republiciste
17
Andrew Johnson 15 april 1865 4 marto 1869 Democrata
18
Ulysses S. Grant 4 marto 1869 4 marto 1877 Republiciste
19
Rutherford Birchard Hayes 4 marto 1877 4 marto 1881 Republiciste
20
James Garfield 4 marto 1881 19 setembre 1881 Republiciste
21
Chester Alan Arthur 19 setembre 1881 4 marto 1885 Republiciste
22
Grover Cleveland 4 marto 1885 4 marto 1889 Democrata
23
Benjamin Harrison 4 marto 1889 4 marto 1893 Republiciste
24
Grover Cleveland 4 marto 1893 4 marto 1897 Democrata
25
William McKinley 4 marto 1897 14 setembre 1901 Republiciste
26
Theodore Roosevelt 14 setembre 1901 4 marto 1909 Republiciste
27
William Howard Taft 4 marto 1909 4 marto 1913 Republiciste
28
Woodrow Wilson 4 marto 1913 4 marto 1921 Democrata
29
Warren G. Harding 4 marto 1921 2 agosto 1923 Republiciste
30
Calvin Coolidge 2 agosto 1923 4 marto 1929 Republiciste
31
Herbert Clark Hoover 4 marto 1929 4 marto 1933 Republiciste
32
Franklin D. Roosevelt 4 marto 1933 12 april 1945 Democrata
33
Harry S. Truman 12 april 1945 20 janero 1953 Democrata
34
Dwight David Eisenhower 20 janero 1953 20 janero 1961 Republiciste
35
John Fitzgerald Kennedy 20 janero 1961 22 novembre 1963 Democrata
36
Lyndon Baines Johnson 22 novembre 1963 20 janero 1969 Democrata
37
Richard Milhous Nixon 20 janero 1969 9 agosto 1974 Republiciste
38
Gerald Rudolph Ford 9 agosto 1974 20 janero 1977 Republiciste
39
James Earl Carter 20 janero 1977 20 janero 1981 Democrata
40
Ronald Reagan 20 janero 1981 20 janero 1989 Republiciste
41
George Herbert Walker Bush 20 janero 1989 20 janero 1993 Republiciste
42
Bill Clinton 20 janero 1993 20 janero 2001 Democrata
43
George W. Bush 20 janero 2001 20 janero 2009 Republiciste
44
Barack Obama 20 janero 2009 20 janero 2017 Democrata
45
Donald Trump 20 janero 2017 20 janero 2021 Republiciste
46
Joe Biden 20 janero 2021 Aora Democrata


Presidentes de la Statos Unida de America model
WashingtonJ AdamsJeffersonMadisonMonroeJQ AdamsJacksonVan BurenW HarrisonTylerPolkTaylorFillmorePierceBuchananLincolnA JohnsonGrantHayesGarfieldArthurClevelandB HarrisonClevelandMcKinleyT RooseveltTaftWilsonHardingCoolidgeHooverF RooseveltTrumanEisenhowerKennedyL JohnsonNixonFordCarterReaganGHW BushClintonGW BushObamaTrumpBiden


Statos Unida de America