Jump to content

Dermatite

De Vicipedia
dermatite de la mano

Dermatite es un grupo de maladias cual resulta en la inflama de la pel. Esta maladias es marcada par pruri, pel roja, e un eruta. En casos de dura corta, on pote ave bulas peti; en casos de dura longa, la pel pote spesi. La area de la pel afetada pote varia de peti a la corpo intera.

On ave tipos variosa de dermatite, como dermatite atopica, dermatite de contata irital, dermatite de contata alerjial, dermatite statical, e dermatite seboreal. La nom "dermatite" es comun usada per un forma acuta, e "eczema" per la forma cronica. Alga persones prefere usa la du parolas como egal.

La causa esata de dermatite es comun nonclar. Casos pote inclui un combina de irita, alerjia, e reenvia debil par la venos. La tipo de dermatite es jeneral determinada par la istoria de la person e la loca de la erutas. Per esemplo, dermatite de irita aveni comun sur la manos de persones ci moiada los frecuente. Dermatite de alerjia aveni con esposa a un alerjen, cual causa un reata ipersensosa en la pel.

Trata de dermatite atopica es tipal con idratantes e cremas steroide. La cremas debe jeneral es de un fortia media a alta e es usada per min ca du semanas a un ves, car efetos ladal pote aveni. Antimicrobiales pote es nesesada si on ave sinias de infeta. Dermatite de contata es tipal tratada par evita la alerjen o iritante. Antiistaminales pote aida con dormi e per decrese rasca en la note.

Dermatite es estimada como afetante 245 milion persones global en 2015. Dermatite atopica es la tipo la plu comun e jeneral comensa en enfantia. En la SUA, lo afeta sirca 10 a 30% de persones. Dermatite de contata es du veses plu comun en femas ca mases. Dermatite de contata alerjial afeta sirca 7% de persones a alga punto en tempo. Dermatite de contata irital es comun, spesial entre persones ci ave careras cual esposa los a la iritante; la persentos no es clar.