Lista de renores de Monaco

De Vicipedia
Jump to navigation Jump to search
Gtk-find-and-replace.svg
Esta article es en construi.
Tu es bonvenida a aida en construi lo.
Si esta article no es editada pos alga dias, sutrae esta avisa.
Gtk-find-and-replace.svg

La familia de Grimaldi ia es un de la plu potiosa de la antica Republica de Genova. La imperor de la Santa Impero Roman ia dona la roca de Monaco a Genova en 1191, per construi un fortres, cual ia es comensada en 1215 e cual ta deveni la palasio de la prinse.

Monarcas de Monaco[edita | edita la fonte]

Seniores de Monaco[edita | edita la fonte]

Pitur Nom Rena Notas
Francois Grimaldi "Malizia", Monaco - panoramio.jpg Fransesco Grimaldi « la malvolente »
(Francesco Grimaldi « il Malizia »)

(????-1309)

ocupa Monaco
8 janero 1297 Fio de Guglielmo Grimaldi e de Giacoba

El ia sposi Aurelia del Carretto en 1295 (vidua de Lanfranco Grimaldi, sua cusin a grado 5).
Raniero I de Mónaco.jpg Rainier 1 de Monaco
(Ranieri Grimaldi)

(1267-1314)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Cousin au Model:5e degré et beau-fils par alliance du précédent (fils de Lanfranco Grimaldi et d'Aurelia del Carretto, remariée à François Grimaldi « le Rusé »).

Épouse Salvatica del Carretto (dont Charles 1 de Monaco, qui suit).
Épouse Andriola Grillo.

Ocupa genoves un[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Flag of Genoa.svg Occupation génoise du Model:Date au Model:Date Occupation génoise.

Seniores e coseniores de Monaco (reponeda)[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Charles Grimaldi de Monaco.jpg Charles 1 de Monaco
(Carlo Grimaldi)

(????-1357)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils de Rainier 1 de Monaco et de Salvatica del Carretto.

Épouse Lucchina Spinola (dont Rainier II, Gabriel et Louis de Monaco, qui suivent).
Épouse ?????? Orsini.
Épouse ??????.
Épouse ??????.
Charles Grimaldi de Monaco.jpg
Silver - replace this image male.svg
Silver - replace this image male.svg
Silver - replace this image male.svg
Charles 1 de Monaco
(Carlo Grimaldi)

(????-1357)

[[Antoine de Monaco (règne en 1352-1357)|Antoine (IModel:Er) de Monaco
(Antonio Grimaldi)]]
(????-1358)

Rainier II de Monaco
(Ranieri Grimaldi)

(1350-1407)

Gabriel de Monaco
(Gabriele Grimaldi)

(????-????)


co-seigneurs de Monaco
du Model:Date au Model:Date Gouvernent ensemble.


Charles 1 de Monaco : fils de Rainier 1 de Monaco et de Salvatica del Carretto.

Épouse Lucchina Spinola (dont Rainier II, Gabriel et Louis de Monaco, qui suivent).
Épouse ?????? Orsini.
Épouse ??????.
Épouse ??????.



[[Antoine de Monaco (règne en 1352-1357)|Antoine (IModel:Er) de Monaco]] : oncle de Charles 1 de Monaco, frère de Rainier 1 de Monaco et fils de Lanfranco Grimaldi et d'Aurelia del Carretto.

Épouse Antonia Spinetti.


Rainier II de Monaco : fils de Charles 1 de Monaco et de Lucchina Spinola.

Épouse Maria del Carretto
Épouse Isabella Asinari (dont Jean 1, Ambroise et Antoine (II) de Monaco, qui suivent).



Gabriel de Monaco : frère de Rainier II de Monaco, fils de Charles 1 de Monaco et de Lucchina Spinola.

Épouse ?????? Orsini.

Ocupa genoves du[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Flag of Genoa.svg Occupation génoise du Model:Date à janvier 1395 Occupation génoise.

Coseniores de Monaco (reponeda)[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Silver - replace this image male.svg Silver - replace this image male.svg Louis de Monaco
(Lodovico Grimaldi)

(????-1402)

Jean 1 de Monaco
(Giovanni Grimaldi)

(1382-1454)


co-seigneurs de Monaco
de janvier 1395 au Model:Date Gouvernent ensemble.


Louis de Monaco : frère de Rainier II et de Gabriel de Monaco, et fils de Charles 1 de Monaco et de Lucchina Spinola.


Jean 1 de Monaco : fils de Rainier II de Monaco et d'Isabèlla Asinari.

Épouse (1407) Pomellina Fregoso (dont Catalan de Monaco, qui suit).

Ocupa genoves tre[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Flag of Genoa.svg Occupation génoise du Model:Date au Model:Date Occupation génoise.

Seniores de Monaco (reponeda)[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Silver - replace this image male.svg Louis de Monaco
(Lodovico Grimaldi)

(????-1402)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils de Charles 1 de Monaco et de Lucchina Spinola.

Ocupa genoves cuatro[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Flag of Genoa.svg Occupation génoise du Model:Date au Model:Date Occupation génoise.

Seniores e coseniores de Monaco (reponeda)[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Silver - replace this image male.svg
Silver - replace this image male.svg
Silver - replace this image male.svg
Ambroise de Monaco
(Ambrogio Grimaldi)

(????-1433)

Antoine (II) de Monaco
(Antonio Grimaldi)

(????-1427)

Jean 1 de Monaco
(Giovanni Grimaldi)

(1382-1454)


co-seigneurs de Monaco
du Model:Date à 1427 Trois fils de Rainier II de Monaco et d'Isabella Asinari (gouvernent ensemble).


Antoine (II) de Monaco épouse Bianca.

Jean 1 de Monaco épouse (1407) Pomellina Fregoso (dont Catalan de Monaco, qui suit).
Silver - replace this image male.svg Jean 1 de Monaco
(Giovanni Grimaldi)

(1382-1454)

seigneur de Monaco
de 1427 au Model:Date Frère des précédents (Ambroise et Antoine (II) de Monaco), fils de Rainier II de Monaco et d'Isabella Asinari (gouverne seul).

Épouse (1407) Pomellina Fregoso (dont Catalan de Monaco, qui suit).

Ocupa milanes[edita | edita la fonte]

Pitur Nom Rena Notes
Filippo Maria Visconti.jpg Philippe Marie Visconti
(Filippo Marìa Visconti)

(1392-1447)

dux de Milano
de 3 otobre 1436 a novembre 1436 Monaco es ocupada par la duxia de Milano su la governa de Biagio Assereto.

Seniores de Monaco (reponeda)[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Silver - replace this image male.svg Jean 1 de Monaco
(Giovanni Grimaldi)

(1382-1454)

seigneur de Monaco
de novembre 1436 au Model:Date Frère d'Ambroise et Antoine (II) de Monaco, fils de Rainier II de Monaco et d'Isabella Asinari (gouverne seul).

Épouse (1407) Pomellina Fregoso (dont Catalan de Monaco, qui suit).
Silver - replace this image male.svg Catalan de Monaco
(Catalano Grimaldi)

(1422-1457)

seigneur de Monaco
du Model:Date à juillet 1457 Fils du précédent.

Épouse (avant 1451) Bianca del Carretto (dont Claudine de Monaco, qui suit).
Silver - replace this image male.svg Claudine de Monaco
(Claudina Grimaldi)

(1451-1515)

dame de Monaco
de juillet 1457 au Model:Date Fille du précédent.

Épouse (Model:Date) Lambèrto Grimaldi (son lointain cousin au Model:16e ou Model:17e degré) (dont Jean II et Lucien de Monaco, qui suivent).
Silver - replace this image male.svg Lambert de Monaco
(Lamberto Grimaldi)

(1420-1494)

seigneur de Monaco
du Model:Date à mars 1494 Fiancé (désigné comme héritier) puis mari de la précédente.

Épouse (Model:Date) Claudine de Monaco (dont Jean II et Lucien de Monaco, qui suivent).
Silver - replace this image male.svg Jean II de Monaco
(Giovanni Grimaldi)

(1468-1505)

seigneur de Monaco
de mars 1494 au Model:Date Fils des deux précédents.

Épouse (1486) Antoinette de Savoie.
Ambrogio de Predis - Lucien I - Prince of Monaco.jpg Lucien de Monaco
(Luciano Grimaldi)

(1481-1523)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Frère du précédent, fils de Lambert de Monaco et de Claudine de Monaco.

Épouse (Model:Date) Jeanne de Pontevès (dont Honoré 1 de Monaco, qui suit).
Silver - replace this image male.svg Honoré 1 de Monaco
(Onorato Grimaldi)

(1522-1581)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.

Épouse (Model:Date) Isabella Grimaldi (sa lointaine cousine au Model:14e degré) (dont Charles II et Hercule 1 de Monaco, qui suivent).
Charles II de Monaco.jpg Charles II de Monaco
(Carlo Grimaldi)

(1555-1589)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.
HerculesMonaco.jpg Hercule 1 de Monaco
(Ercole Grimaldi)

(1562-1604)

seigneur de Monaco
du Model:Date au Model:Date Frère du précédent, fils d'Honoré 1 de Monaco.

Épouse (Model:Date) Maria Landi di Valdetaro (dont Honoré II de Monaco, qui suit).

Prinses de Monaco[edita | edita la fonte]

Casa de Grimaldi[edita | edita la fonte]

Pitur Nom Rena Notas
Honore II of Monaco.gif Honoré II de Monaco
(Onorato Grimaldi)

(1597-1662)

seigneur puis prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.

Épouse (Model:Date) Ippolita Trivulzio (dont Ercole Grimaldi, père de Louis 1 de Monaco, qui suit).
Portrait Louis I, Prince of Monaco by an unknown artist.jpg Louis 1 de Monaco
(Lodovico Grimaldi)

(1642-1701)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Petit-fils du précédent (par son père Ercole Grimaldi, fils d'Honoré II).

Épouse (Model:Date) Catherine Charlotte de Gramont (dont Antoine 1 de Monaco, qui suit).
1706 - Antoine I Grimaldi (Monaco).jpg Antoine 1 de Monaco
(Antonio Grimaldi)

(1661-1731)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.

Épouse (Model:Date) Marie de Lorraine (dont Louise-Hippolyte de Monaco, qui suit).
Louise Hippolyte Grimaldi with a view overlooking Monaco from the studio of Jean-Baptiste Santerre (1651-1717).jpg Louise-Hippolyte de Monaco
(Luisa Ippolita Grimaldi)

(1697-1731)

princesse de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fille du précédent.

Épouse (Model:Date) Jacques de Goyon de Matignon (dont Honoré III de Monaco, qui suit).

Casa Grimaldi, ramo sustituida de Goyon de Matignon[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Jacques I, Prince of Monaco.jpg Jacques 1 de Monaco
(Jacques François Léonor de Goyon de Matignon)

(1689-1751)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Mari de la précédente.

Épouse (Model:Date) Louise-Hippolyte de Monaco (dont Honoré III de Monaco, qui suit).
Honoré III, Prince of Monaco by Jean Baptiste van Loo.jpg Honoré III de Monaco
(Honoré Camille Léonor Grimaldi)

(1720-1795)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils des deux précédents.

Épouse (Model:Date) Marie-Catherine Brignole (dont Honoré IV de Monaco, qui suit).

Ocupa franses[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Flag of France.svg Joseph Barriera
(président de la Convention nationale)
du Model:Date au Model:Date Régence d'une Convention nationale, présidée par Joseph Barriera.
Flag of France.svg Annexion à la France, sous le nom de « Fort-d'Hercule » du Model:Date au Model:Date Annexion à la France, sous le nom de « Fort-d'Hercule » : des gouverneurs se succèdent : Armand Louis de Gontaut-Biron, Henri Grégoire, Grégoire Marie Jagot, etc.
Flag of France.svg Sous occupation alliée du Model:Date au Model:Date Sous occupation alliée.

Prinses de Monaco (reponeda)[edita | edita la fonte]

Casa Grimaldi, ramo de Goyon de Matignon[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
HonoriusIV.jpg Honoré IV de Monaco
(Honoré Charles Anne Marie Maurice Grimaldi)

(1758-1819)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils d'Honoré III de Monaco.

Épouse (Model:Date) Louise d'Aumont (dont Honoré V et Florestan 1 de Monaco, qui suivent).
Honore V Monaco.gif Honoré V de Monaco
(Honoré Gabriel Grimaldi)

(1778-1841)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.

Relation (1805) avec Félicité Rouault de Gamaches.
FlorestanI-1-.png Florestan 1 de Monaco
(Tancrède Florestan Roger Louis Grimaldi)

(1785-1856)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Frère du précédent, fils d'Honoré IV de Monaco.

Épouse (Model:Date) Caroline Gibert (dont Charles III de Monaco, qui suit).
Karl III (Monaco).jpg Charles III de Monaco
(Charles Honoré Grimaldi)

(1818-1889)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.

Épouse (Model:Date) Antoinette de Mérode (dont Albert 1 de Monaco, qui suit).
Albert I of Monaco.png Albert 1 de Monaco
(Albert Honoré Charles Grimaldi)

(1848-1922)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent.

Épouse (Model:Date) Mary Victoria Hamilton (dont Louis II de Monaco, qui suit).
Épouse (Model:Date) Alice Heine.
Prince Louis II of Monaco 05670r.jpg Louis II de Monaco
(Louis Honoré Charles Antoine Grimaldi)

(1870-1949)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Fils du précédent et de Mary Victoria Hamilton.

Relation (1898) avec Juliette Louvet (dont une fille naturelle légitimée puis adoptée pour héritière, Charlotte Grimaldi, mère de Rainier III de Monaco, qui suit).
Épouse (Model:Date) Ghislaine Dommanget.

Casa Grimaldi, ramo de Chalencon de Polignac[edita | edita la fonte]

Portrait Nom Règne Notes
Prince Rainier III.jpg Rainier III de Monaco
(Rainier Louis Henri Maxence Bertrand Grimaldi)

(1923-2005)

prince de Monaco
du Model:Date au Model:Date Petit-fils du précédent (par sa mère Charlotte Grimaldi, fille de Louis II de Monaco).

Épouse (Model:Date) Grace Kelly (dont Albert II de Monaco, qui suit).
Albert II Monaco (2008).jpg Albert II de Monaco
(Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi)

(1958)

prince de Monaco
depuis le Model:Date Fils du précédent.

Épouse ([[1er juillet|Model:1er]] et Model:Date) Charlène Wittstock.